Status på virksomhedernes onlinesalg i 2022

Mange af os lever af vores onlinesalg. Men hvordan står det egentlig til med virksomhedernes onlinesalg i Danmark 2022? Det har DI undersøgt.

Ifølge undersøgelsen har 36 % af danske virksomheder onlinesalg i 2022. Kun 36 % Det er et fald fra 38 % i 2020. Det lyder af alt for få. Deres definition er, at ordren skal ske online, men de kigger kun på virksomheder med over ni ansatte. 

Andel af virksomheder med onlinesalg

De store virksomheder har onlinesalg

Det interessante er, at blandt de store danske virksomheder, hvis vi ser på antal medarbejdere (over 100 ansatte) har 63 % onlinesalg, mens det kun er 33 % af de små virksomheder (10-50 ansatte). Det er næsten dobbelt så mange. Samlet set er andelen faldet 2 procentpoint, hvilket skyldes, at andelen af små virksomheder med onlinesalg er faldet, mens de store virksomheder har fastholdt deres andel. Det store virksomheder (vurderet på antal medarbejdere) har den.

Andel af virksomheder med onlinesalg fordelt paa antal ansatte

Detail fører, mens byggeri taber

Billedet er lidt blandet, når vi kigger på brancher, men særligt Bygge og anlægsbranchen halter bagefter. På to år er Byggeri og anlægs andel af onlinesalget faldet fra 17 % til 12 %. Det kan måske også være svært at sælge et fabrik eller en Storebæltsforbindelse online, fordi den type salg typisk sker på en anden måde f.eks. via udbud eller via personligt salg. Men mindre byggeopgaver og de services, der efterfølger følger med store anlægsarbejder f.eks. tilsyn og vedlighed, kunne virksomhederne godt sælge online. 

Branchers onlinesalg

De gode coronaår er forbi

Coronaepidemien var slemt for de smittede og medarbejdere i et utal af brancher. Onlinehandlen havde til gengæld gyldne dage. Hvis vi kigger på, hvor stor en andel af det samlede salg onlinesalget udgør, er den faldende. Under coronapandemien var onlinesalgets andel helt oppe på 29 %, men andelen er siden faldet til 24 %. Hele 5 procentpoint har vi altså mistet til andre kanaler.

Andel af virksomheder med onlinesalg fordelt paa antal ansatte

Inflationen rammer også onlinebutikkerne

Den inflation der hærger Europa i øjeblikket, og den truende recession vil også påvirke onlinesalget. Onlinesalget som helhed er allerede faldet siden foråret, hvor Rusland invaderede Ukraine. Det skyldes bl.a., at forbrugerne er blevet mere prisbevidste og søger billigere alternativer. Webshoppens skal markedsføre og sælge de alternativer forbrugerne efterspørger og på den måde kan onlinesalg beholde sin andel af det samlede salg. 

Se DI’s præsentation af danske virksomheders onlinehandel.

Læs mere om e-commerce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dansk onlinehandel har sat rekord atter engang. Selv en russisk invasion og en stigende rente har ikke kunnet stoppe folk

Betalingsapps er blevet danskernes foretrukne betalingsmetode online. Vi har tidligere skrevet om betalingsformer, men siden da er der sket et

Zalando er stadig den mest populære webshop i Danmark. I hvert fald hvis vi kigger på, hvor danskerne handler. Det

Inflationen har for længst vist sit grimme ansigt. Det er en kæmpe trussel for webshops og virksomheder generelt. En undersøgelse

Kun 11 % af danske virksomheder har onlinesalg til EU. Det viser en undersøgelse fra DI. DI medtager godt nok

Vi er nødt til at tale om meta description. Det lyder teknisk, men det er det ikke. Vi arbejder med

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere