Hvilke betalingsformer bruger de i udlandet?

E-commerce

Det går godt med din webshop. Eller også går det ikke så godt, men din webshop har et potentiale. Også i udlandet. Du skal ud på flere markeder. Det giver god mening. Men hvordan foretrækker kunderne egentlig at betale, når de handler i en webshop? Det har betalingsgatewayen Nets undersøgt. Vi har kigget med og se på tallene.

Store forskelle på foretrukne betalingsformer

Lad det være sagt med det samme, der er store forskelle på, hvordan kunder ønsker at betale for deres varer i europæiske webshops. Kort (debit og kredit) er populære. Hvis kunderne kan betale med Visa- eller Mastercard, kan din webshop klare størstedelen af kunderne i Skandinavien og Schweiz. 

Betaling i europæiske webshops

Nationale betalingsformer

Der er ofte nogle nationale betalingsformer, som er kendetegnet for det enkelte land, og som du skal overveje at tilbyde dine kunder. Det er ikke nødvendigvis den meste populære betalingsform, men den bliver benyttet så ofte, at den er svær at komme uden om.

Mobilepay

Lad os begynde herhjemme. I Danmark er MobilePay populær. En ud af fire (25 %) foretrækker at betale med MobilePay.

I Finland er Mobilepay også en populær betalingsform, hvilket 5 % foretrækker, men i Finland er betaling via onlinebanking klart den mest foretrukne betalingsform med hele 38 %. 

Faktura

At betale via faktura virker måske lidt gammeldags, men det er populært i DACH-området, altså Tyskland, Østrig og Schweiz, hvor 22-23 % foretrækker den betalingsform.

E-wallets vinder frem

E-wallets som PayPal, ApplePay, AliPay osv. har fået deres endelige gennembrud. De er populære mange steder. I Tyskland er det den foretrukne betalingsmetode online, hvor 41 % ønsker at betale med deres wallet.

Hypernationale betalingsformer

Og så er der alle de betalingsformer, som hovedsageligt (eller ofte kun) findes eller bruges i det enkelte land. I Tyskland er SEPA-overførsler et hit med 8 %, mens 21 % foretrækker VIPPS betalingsapp i Norge. I Polen ønsker næsten 30 % at betale med bankernes Blik-app, mens 20 % af svenskerne helst benytter Swish-app’en.

I figuren kan du finde det land, du gerne vil sælge til, og se hvilke betalingsformer kunderne foretrækker.

Se hele undersøgelsen om betalingsformer hos Nets.

Læs mere om e-commerce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dansk onlinehandel har sat rekord atter engang. Selv en russisk invasion og en stigende rente har ikke kunnet stoppe folk

Betalingsapps er blevet danskernes foretrukne betalingsmetode online. Vi har tidligere skrevet om betalingsformer, men siden da er der sket et

Zalando er stadig den mest populære webshop i Danmark. I hvert fald hvis vi kigger på, hvor danskerne handler. Det

Inflationen har for længst vist sit grimme ansigt. Det er en kæmpe trussel for webshops og virksomheder generelt. En undersøgelse

Kun 11 % af danske virksomheder har onlinesalg til EU. Det viser en undersøgelse fra DI. DI medtager godt nok

Mange af os lever af vores onlinesalg. Men hvordan står det egentlig til med virksomhedernes onlinesalg i Danmark 2022? Det

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere