Søgemaskineoptimér dine videoer

Videoer er for længst blevet en del af markedsføringen. Især på de sociale medier. Det er de ganske enkelt fordi de virker. Det giver højere open rates, bedre CTR og højere engagement rates. Der har dog været lidt tvivl om, hvordan det var smarte at placere navne på videoen osv., hvis man gerne vil ligge højt på Googles søgeresultater. Det er der nu kommet et svar på fra Google selv. Sådan skal du ifølge Google gøre.

Tekster på video

En side til hver video

Google ser gerne, at hver video har sin egen side. Den bør være en mest prominent element på siden. En video må gerne være på flere sider, f.eks. på forsiden og på artikelside eller produktside.

Kom videoen i sitemappet

Det er nemmere for Google at finde videoen, hvis den er i sitemappet. Hvis det er for besværligt for brugerne at finde og af spille videoen, er der risiko for at Google slet ikke finder den. Det sammen gælder, hvis der er content før filmen bliver vist f.eks. lazy-loading content i form af f.eks. en reklame eller andet.

Google understøtter mange formater

Der har tidligere være mange gisninger om, hvilke formater var det bedste og hvilket Google understøtter. Google siger nu selv, at de understøtte følgende videoformater: 3GP, 3G2, ASF, AVI, DivX, M2V, M3U, M4V, MKV, MOV, MP4, MPEG, OGV, QVT, RAM, RM, VOB, WebM, WMV, og XAP. Brug et af disse og vær sikker på, at formater ikke står i vejen for at bliver indekseret af Google. 

Der er mange flere oplysninger om key moments, url-struktur osv. Se mere om video best practise på Google.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere