Hvilket marked i Europa er det bedste for onlinehandel?

Du har en webshop. Du vil gerne udvide til andre markeder. Men hvilket marked skal du udvide til? Hvor er markedet for e-handel størst? Vel, det kommer lidt an på, hvordan du vil angribe markedet.

Ny rapport om e-commerce i Europa

Vi har for et halvt år siden kigget på de individuelle markeder for e-commerce i Europa. Nu er der kommet en ny rapport, hvor Ecommerce Europe har kigget nærmere Europa og EU’s medlemslande i rapporten 2021 European E-commerce Report. I rapporten bliver hvert europæisk område og medlemsland gennemgået. Læs med, for måske er der lige præcis de oplysninger, du skal bruge for at vælge, hvilket marked du skal gå ind på.

Modent eller umodent e-commercemarked?

I Europa kommer det an på, om du vil ind på et modent marked i Nord-, Central- og Vesteuropa, eller du ind på et mindre modent marked i Syd- og Østeuropa. I alt er det et kæmpe marked med 735 millioner mennesker, hvor 89 % er online.

Færre eller flere konkurrenter

Det er oplagt at vælge det modne marked, men der er ofte flere konkurrenter. På de mindre modne markeder er der ofte også færre konkurrenter, men til gengæld er færre online og mindre onlineshopping.

Andel af internetbrugere er størst i Nordeuropa

Det kommer næppe bag på nogen, at i Nordeuropa (Danmark, Norge, Sverige, Finland og de baltiske lande), hvor vi selv bor, er andelen af befolkningen, der er på internettet størst. Hele 96 % af befolkningen er online, mens det kun 77 % i Østeuropa (Rusland, Ukraine,  Rumænien, Serbien, Kroatien osv.).

Andel af internetbrugere

Andelen af befolkningen der shopper online

Et kriterie for hvilket marked du kunne gå ind på kunne være, hvor stor en andel af befolkningen, der shopper online. Hvor glade er befolkningen for e-handel? Tallene ligner de foregående, men der er nogle forskelle, der er vær at bemærke. Det er faktisk kun 41 % i Østeuropa, der shopper online, mens det i Vesteuropa (Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland og Storbritannien) er hele 86 %. Centraleuropa (Polen, Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Schweiz m.fl.) følger pænt efter med 75 %.

Andel onlineshoppere

Vesteuropa har den største andel af omsætningen online

Det viser sig også hurtigt, at Østeuropa derfor også har en lille andel af onlineomsætningen. Omsætningen online er klart størst i Vesteuropa. Det marked står for hele 86 % af onlineomsætningen, mens det østeuropæiske marked kun står for 6 % af den samlede omsætning. Hvilket Nordeuropa i øvrigt også gør. 

Andel af omsætningen

Hvilket marked skal du så gå ind på? Svaret ligger desværre ikke kun i de nævnte tal. Inden du går ind på et marked, er det vigtigt, at du kender markedet. Hvilken betalingsform er populær, hvilket vi har skrevet om i blogindlægget: Hvilke betalingsformer bruger de i udlandet? Hvilke leveringsformer og returmuligheder foretrækker kunderne? Når du har alt det og en masse andet på plads, kan du begynde at kigge i tallene og finde dit marked. Brug rapporten 2021 European E-commerce Report til at blive klogere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dansk onlinehandel har sat rekord atter engang. Selv en russisk invasion og en stigende rente har ikke kunnet stoppe folk

Betalingsapps er blevet danskernes foretrukne betalingsmetode online. Vi har tidligere skrevet om betalingsformer, men siden da er der sket et

Zalando er stadig den mest populære webshop i Danmark. I hvert fald hvis vi kigger på, hvor danskerne handler. Det

Inflationen har for længst vist sit grimme ansigt. Det er en kæmpe trussel for webshops og virksomheder generelt. En undersøgelse

Kun 11 % af danske virksomheder har onlinesalg til EU. Det viser en undersøgelse fra DI. DI medtager godt nok

Mange af os lever af vores onlinesalg. Men hvordan står det egentlig til med virksomhedernes onlinesalg i Danmark 2022? Det

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere