Hvorfor handler vi online?

Vi handler online, fordi det er nemt

Danskerne er vilde med at handle online. Vi køber for næsten 100 milliarder kroner online. Der er da lækkert for e-handelsbranchen. 

Men hvorfor er det egentlig, vi handler online? Hvorfor går vi ikke ned i en butik og får en personlig service? Det har betalingsgatewayen Nets undersøgt.

Nemt og billigt

Den klart største grund til, at vi handler online er bekvemmelighed. Det skal være nemt. 29 % (altså næsten 3 ud af 10) har det som den overvejende grund. Det er næsten dobbelt så mange som den næstvigtigste grund, som er prisen. 15 % shopper online, fordi de kan få lavere eller gode priser. Det er en nedgang. Året før var det 22 %, der handlede online, fordi de kunne finde lavere priser.

Hvorfor handler vi online

Ikke kun tilbudsjægere

Det er altså ikke kun tilbudsjægere, der er online. 41 % (4 ud af 10) shopper online, fordi det er nemt, og fordi det er større udvalg. Dermed ikke sagt, at prisen ikke skal være skarp, for det skal den, men hvis din webshop har et stort udvalg og lige præcis den stol, de sko, de bukser, den kniv osv., forbrugeren er på udkig efter, ja, så er der en stor chance for, at du vil få handlen. Forudsagt, at det er nemt. Det skal være nemt. Men bare rolig, det har du styr over. Ikke?

Prisen er den vigtigste årsag tilbudsjægere

Vi har lige skrevet, at prisen ikke er den afgørende årsag til, at danskerne handler online. Det er også rigtigt. Det så til gengæld den vigtigste årsag til at vi afbryder et køb. 3 ud af 10 nævner priser (incl. fragt), som den vigtigste årsag til, at de har afbrudt en køb.

Teknikken spiller ikke

Læg lige mærke til at 12 % nævner at betalingen ikke virkede, eller at der var tekniske problemer. Tænk, at vi taber 12 % af onlineomsætningen, fordi vi ikke har styr på teknikken.  

Hvorfor afbryder forbrugerne et køb

Få styr på UX

Endelig kan nævnes, at 2 % afbryder et køb, fordi det er svært at registrere sine oplysninger. Ja, ok, 2 % er nødvenligvis ikke meget, men det er 2 %, som vi under ingen omstændigheder burde tabe. Særligt når vi tænker på, at 29 % handler online, fordi det er nemt, og så gør vi det svært for dem.

Se hele undersøgelsen Dansk e-handel fra Nets.

Læs mere om e-commerce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dansk onlinehandel har sat rekord atter engang. Selv en russisk invasion og en stigende rente har ikke kunnet stoppe folk

Betalingsapps er blevet danskernes foretrukne betalingsmetode online. Vi har tidligere skrevet om betalingsformer, men siden da er der sket et

Zalando er stadig den mest populære webshop i Danmark. I hvert fald hvis vi kigger på, hvor danskerne handler. Det

Inflationen har for længst vist sit grimme ansigt. Det er en kæmpe trussel for webshops og virksomheder generelt. En undersøgelse

Kun 11 % af danske virksomheder har onlinesalg til EU. Det viser en undersøgelse fra DI. DI medtager godt nok

Mange af os lever af vores onlinesalg. Men hvordan står det egentlig til med virksomhedernes onlinesalg i Danmark 2022? Det

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere