Internethandlen falder: Sådan holder du gang i forretningen

Der er dårligt nyt. Den danske internethandel falder for første gang nogensinde. Det viser Dansk Erhvervs halvårlige e-handelsanalyse. I første halvår 2022 handlede forbrugerne for 92,7 mia. kr., hvilket er et fald på 1 % i forhold til året før, hvor omsætningen var 93,8 mia. kr.

Internethandlen

Klar stigning fra før covid-19

Det lyder umiddelbart slemt. For første gang nogensinde falder onlinesalget. Webbutikkerne sælger for mindre end sidste år, men vi skal huske på, at de seneste to år har været ren optur online, fordi corona har sendt kunderne fra de fysiske butikker over på internettet. Hvis vi sammenligner med perioden før corona, er onlinehandlen da også steget med 23 mia. kr. Så der er altså stadig en kæmpe stigning i internethandlen, når vi sammenligner med tiden inden covid-19. Husk lige på det. Men udsigten er dårlig. Der er store skyer i horisonten.

Flere onlinehandler

Der blev i første halvår af 2022 trykket 136 mio. gange på købsknappen, hvilket overraskende nok er 1 million flere gange end sidste år. Kunderne handler oftere, men de køber for mindre beløb. 

Onlineomsætningen

Billigere varer er vejen frem

I 2021 var et gennemsnitskøb 653,- kr. online, mens det i 2022 var 596,- kr. Den information skal du bruge til at kigge på dit vareudbud. Tiderne er usikre, der er krig i Ukraine, inflationen er højere end længe og en recession truer. Det har fået kunderne til at bruge færre penge og købe billigere varer. Hvis du i din webshop har mulighed for at sælge billigere udgaver af samme vare eller samme vare med mindre indhold eller på anden måde skifte til billigere varer, er det vejen frem i øjeblikket. Og så må vi se, om forbrugertilliden ikke vender tilbage, og der kommer gang i onlinehandlen igen.

Se Dansk Erhvervs artikel om e-handelsanalysen for 1. halvår 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere