Logo 5

Vandfaldsmodellen

Hvis du har et relativ forudsigeligt projekt, skal du benytte vandfaldsmodellen. Forudsigeligt vil sige, at du ved, hvad slutproduktet skal være, og hvordan du kommer dertil – sådan nogenlunde. Vandfaldsmodellen er en projektstyringsmetode, som er driftssikker til (relativt) forudsigelige projekter. Også selv om de er komplicerede. Alle projekter vil opleve udfordringer, men når vi benytter vandfaldsmodellen, vil udfordringerne ofte kunne forudses og løses relativt nemt.

Projektet løber gennem faste faser

I vandfaldsmodellen kommer projektet (som regel) igennem nedenstående faser:

  • Kravspecifikation
  • Design
  • Implementering
  • Test
  • Integration/overlevering.
 
Projektet løber fra fase til fase som et vandfald – deraf navnet. Når produktet er overleveret til drift, begynder vedligeholdelsen, som ligger uden for selve projektet – i hvert fald på den måde, vi arbejder. Ellers slutter projektet jo aldrig. 
Planlægning

Kravspecifikationen definerer projektet

Når vi bruger vandfaldsmodellen, er det kravspecifikationen, vi følger. Det betyder ikke, at der ikke kommer overraskelser og udfordringer. De overraskelser, der kommer, er (normalt) ikke af samme karakter, som når vi arbejder agilt, hvor vi i mange faser slet ikke ved, hvad vi skal lave. Meget af arbejdet består derfor også i at arbejde med kravspecifikationen, når vi benytter vandfaldsmodellen og forstå det produkt, vi skal ende ud med. Projektets fokus er på at opfyldelse kravspecifikationen. 

De overraskelser og udfordringer, der kommer, er (normalt) ikke af samme karakter, som når vi arbejder agilt, hvor vi i mange faser slet ikke ved, hvad vi skal lave.

Den bedste løsning

Når vi arbejder med vandfaldsmodellen er det relativt nemt at se den bedste løsning. Fokus er på at komme i gang og få løst opgaven. Det kan naturligvis opstå problemer undervejs, men de er til for at blive løst i klassisk PRINCE2. 

Vandfaldsmodellen er en sekventiel fasedrevet projektmodel, som vi kender det fra PRINCE2, hvor den næste fase ikke begynder, før den foregående er afsluttet. Kravene er fastlagt i detaljer i kravspecifikationen. 

Få dit projekt sikkert gennem alle faserne med vandfaldsmodellen. Kontakt os og hør mere.

Læs også om

Agil projektledelse

Når projektet er komplekst, og du ikke helt kender vejen til målet.

PRINCE2

I PRINCE2 er der fokus på principper, variabler og processer.

Kontakt os for at høre mere

Ring

Du er velkommen til at ringe, hvis du har brug for hjælp med din kommunikation

29 705030

Contenti er et content marketingbureau med speciale i e-commerce, webkommunikation og -strategi. Vi arbejder med projektledelse, webshops, nyhedsbreve, websites og søgemaskineoptimering (SEO).

© Contenti

Tietgensgade 72
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere