Logo 5

Teknisk projektledelse

Teknisk projektledelse handler om at bygge bro mellem forretningen og produktionen/it. En af måderne er at oversætte forretningens ønsker til krav, epics eller user stories, som udviklingsafdelingen kan arbejde videre med.  

Prioritér

Der er flere ønsker, end udviklingsafdelingen kan overkomme. Sådan er det altid. Det går derfor ud på at prioritere ønskerne. Prioriteringen kan f.eks. ske ud fra følgende kriterier:

  • Værdi
  • Tid
  • Omkostninger
  • Afhængigheder 
  • Osv.
 
Det afgørende punkt er, hvad giver den forretningsmæssige største værdi for produktionen at arbejde med. 
 

Få styr på backloggen

En måde at sikre mest værdi på, er ved at prioritere backloggen. Benhårdt. Den skal prioriteres ud fra, hvad der giver mest værdi for forretningen. Det lyder enkelt, men det er det ikke. Der er ofte en masse historie, politik, siloer og en masse andet, der forhindrer en forretningsfokuseret backlog. 

Prioriteringskriterier:

  • Værdi
  • Tid 
  • Omkostninger
  • Afhængigheder.

Forretningsbaseret it

Det kan ofte være svært for forretningen at forstå, de behov udviklingsafdelingen/it har. Kun ved at styrke samarbejdet/grænsefladen mellem forretningen og it, får virksomheden ægte værdi ud af en forbedret samarbejde.

Også klassisk projektledelse

Rolle som teknisk projektleder forbinder it og forretningen, men det betyder ikke, at der ikke bliver arbejdet med de klassiske projektlederopgaver. Snarere tværtimod. Netop fordi en teknisk projektleder har den rolle, betyder det også, at der er meget fokus på at arbejde med stakeholders/interessenter, fordi at forretningens ønsker netop skal oversættes til håndtérbare opgaver for it/udvikling. Derfor kan en teknisk projektleder også arbejde med PRINCE2’s processer, der sikrer en fremdrift i opgaver.

Præstationsmål

Endelig kan det være en god ide at arbejde med PRINCE2’s præstationsmål for at sikre, at produkterne/udviklingen får fokus at opfylde kundens/virksomhedens ønsker og krav.
 

Lad os være bindeleddet mellem forretningen og it. Kontant os og hør, hvad vi kan gøre for jer.

Læs også om

PRINCE2

I PRINCE2 er der fokus på principper, variabler og processer.

Vandfaldsmodellen

I projekter, hvor produktet og vejen dertil klar og tydelig, er vandfaldsmodellen oplagt.

Kontakt os for at høre mere

Ring

Du er velkommen til at ringe, hvis du har brug for hjælp med din kommunikation

29 705030

Contenti er et content marketingbureau med speciale i e-commerce, webkommunikation og -strategi. Vi arbejder med projektledelse, webshops, nyhedsbreve, websites og søgemaskineoptimering (SEO).

© Contenti

Tietgensgade 72
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere