Dansk e-handelsstatistik: Zalando er størst

Det går godt for de danske webshops. Godt hjulpet af corona-pandemien. Det kunne dog gå bedre. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at mere en hver anden forbruger handlende hos Zalando i 2021. Tænk, 56 % af forbrugerne handlede hos Zalando i 2021. Det er næsten ikke til at tro. Det er da også en stigning på 40 % i forhold til året før. I nedenstående skema kan du se, hvor mange forbrugerne der har handlet i de forskellige udenlandske webshops.

De mest populære webshops

De unge shopper i udenlandske webshops

Vi har tidligere skrevet om, at det især er de unge, der handler i udenlandske webshops og sådan er det stadig. 84 % af unge under 30 har sidste år handlet i den tyske webshop. Det er et overvældende højt tal, hvilket tyder på, at Zalando har de rigtige varer til de rigtige pris – og en masse andet de unge godt kan lide. 

Wish taber terræn

Sidste år skrev vi også om, at handlen i udenlandske webshops er faldet, men det gælder åbenbart ikke for Zalando. Det er gælder dog for Wish, som er en kinesisk webshop, der sælger kopier, efterligninger og andet billigt tingel-tangel. Andelen der handler hos Wish.com er blevet mindre. Dansk Erhverv mener, at det skyldes de nye toldregler. Til gengæld vinder Amazon markedsandele, sidste år handlede 23 % hos Amazon mod 18 % og 20 % i henholdsvis 2021 og 2020. 

Selv om det går godt for dansk e-handel, er konkurrencen fra udenlandske webshops hård. 

Se Dansk Erhvervs egen artikel om analysen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om os

Contenti er en content marketingbureau, der arbejder med content og indhold til webshops, nyhedsbreve og websites samt webstrategi.

Seneste posts

© Contenti

Tietgensgade 72, kld.
1704 København V.
Tlf.: 29 70 50 30
E-mail: hello@contenti.dk
CVR-nr.: 42096415

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at forbedre vores marketingkampagner. Vi kan spore, hvordan du har tilgået vores hjemmeside, hvilke reklamer, du har klikket på, og hvilke sider du har besøgt.  Læs mere